Helse

Avvisningens kraft

Vi har alle behov for å høre til flokken vår og flokken kan være familie, venner eller andre.

 

Det er mange barn som ikke føler seg hjemme i sin egen oppvekstfamilie.  Ulike grunner til det men det som går igjen er at barnet ikke føler seg elsker og ønsket.  

 

Hvorfor blir det sånn ?  

 

Noen barn får tidlig stemplet som den «umulig»,  «vanskelig» og en av grunnene kan være at barnet er viljesterkt.  Foreldrene er autoritære og går tidlig inn i maktkamp med barnet.  Det barnet blir også tidlig  irettesatt på alt det prøver på.  Foreldre blir blind for å se noe positivt i det barnet og er kommet inn i et blindspor. De er heller ikke villig til andres innspill for de vet best.

 

Redselen for utstøtelser gjør at mange barn /ungdommer isolerer seg mens de egentlig lengter etter kjærlighet og inkludering.   

 

Tanker om at de ikke er ønsket, ikke god nok og mange andre tanker blir etterhvert en form for selvplaging som gjør livet uutholdelig.  Det er en slags håpløshet i et sånt tankesett og det kan føles som en slags kreftsvulst som vokser desto mer barnet isolerer seg og lar de tankene få dominere.

 

 

Ingenting er så dødelig som andres forakt. Mennesker skammer seg og vet ikke at det er erfaringene fra barndommen som har satt seg i kroppen. –  Vonde og vanskelige erfaringer tidlig i livet blir innskrevet i kroppen og etterlater seg dype spor».  

Professor / lege Astrid Borchgrevink Lund.

 

 

Det kan være vanskelig å søke hjelp da skam og redsel for å bli dømt gjør at mange lider alene.  Mange har også opplevd på nytt å bli dømt ,  avist eller tolket » feil» når de har søkt hjelp.  Det kan bli en byrde som blir for tungt å bære for noen og noen gir opp på veien. 

 

 

Kjære deg som leser dette, ikke gi opp søken etter hjelp.  Ta kontakt om du har spørsmål på 93695260  så kan jeg hjelpe deg videre. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.