Helse

Barna er taperne igjen !


Polet åpent mens alt annet stenges ned. 


Jeg skjønte fort det kom til å fortsette slik og jeg skjønner også hvorfor.


Samfunnet er påpasselig med at tilførselen av alkohol holdes vedlike.  Vi vil ikke tåle ubehaget med abstinenser eller tap av kontroll nå,  det bør barna forstå.  Så ved å holde polet oppe blir det penger i kassa og rusavhengighet med alle dens konsekvenser blir vedlikeholdt.  Da slipper alle å ta ansvar.


Forskning viser at barn som vokser opp med rus  har større  risiko enn andre for å få kognitive , emosjonelle og  psykiske vansker.  Det kan være vanskelig å beholde venner og barnet kan være mye trist og nedstemt.  Hodepine og vondt i magen er vanlig.   Å være pårørende berørt av rus kan sammenlignet med de skader man finner hos mennesker som  bor i krigsherjede områder i følge fagfolk og barn er pårørende.


Det er lett å tenke at det er bedre for barn når alt ser bra ut på utsiden.  Fine rene klær,  de oppfører seg fint,  mestrer livet og fasaden er ok.  Det viser seg  at det er mye vanskeligere.  Ved skjult rus i hjemmet overføres mye av skammen og skyldfølelsen over på barna.  Skammen er en stor del av problematikken og det gjør det så vanskelig.


Det får alvorlige konsekvenser for den psykiske helsen for barn og ungdom som ofte kommer senere.  Dette fordi barn tar på seg skyld,  tar ansvar og blir medavhengig til problemene.  I noen familier er følelser et  ikke tema og bruker de rus for å holde følelsene unna blir det ekstra vanskelig for barna.  Da kan hendelser der barn reagerer eller sier i fra bli bagatellisert, ignorert eller i verste fall latterligjort.   Konsekvensen for barnet er tap av identitet og kontakt med egne følelser.


Det absurde med avhengigheten er at den rusavhengige ikke ser noe problem, de ser heller ikke hva den gjør med de rundt seg. Avhengigheten er så sterk at mange mister alt før de innser sitt problem.  Og når vi vet det blir det ennå mer absurd at Staten er langeren med barna som statister på toppen av alt det andre som har skjedd det siste året.  Fy skam !


Sett opp ulike behandlingsplasser og ta i mot folk som trenger hjelp. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.