Helse

Frykten for ei lita mus

Frykt kan være sjokkartet / lammende hvis det er noe vi er redd for.

 

Krafsende muselyder på natta trigget fram min verste frykt.

 

Jeg var på hytta, det var natt og jeg våknet av en krafselyd.  Jeg spisset ørene først for å finne ut hvor lyden kom fra mens jeg lå i senga.  Jeg vet ikke hvor lenge jeg ble liggende  men jeg vet jeg var stiv av skrekk og torde nesten ikke puste.

 

Jeg skjønte etterhvert at musa var oppe i en plastpose og der husket jeg at det var et tomt  glass med peanøttsmør jeg hadde kost meg med kvelden før. 🙂 🙂 🙂 

 

Jeg la en plan på hvordan jeg skulle komme meg ut av senga  . Skrekkbildene at en hel museflokk angrep meg gjorde at jeg brukte lang tid før jeg kom meg ut av senga. Jeg fikk tak i en langkost, ropte og skrek for å skremme musa 🙂 🙂 🙂  

 

Omsider tar jeg gulvet i ett sprang mens jeg nesten gikk i spagaten. I det jeg landet på gulvet ut av soverommet så jeg halen til musa pile under senga og da var det kort prosess. På med klærne og ut av hytta.

 

Å forsone seg med frykten

 

Neste dag dro jeg tilbake til hytta, ryddet unna det som fristet musa og bestemte meg for å forsone meg med frykten.  Jeg ville ikke la ei lita mus ha slik makt over meg. 

 

Forsoningen var å fortsette å gå barbeint, ha fokus på pusten og observerte hvilke tanker som kom opp.  Tankene omformulerte jeg til realistiske tanker og det var at musa ikke ville flyge opp beina mine å angripe meg. Realistiske tanker var at den ville springe inn til veggen og ikke slik at jeg kunne trø på den for det var også noe jeg var redd for.  

 

Etterhvert snudde  jeg frykten til nysgjerrighet og prøvde å se musa som lita og redd. Snakket koselig til de usynlige musene som det sikkert var mange av under og rundt hytta.  Etter noen dager var jeg helt kvitt redselen for mus.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.