Helse

Frykten for ei lita mus

Frykt kan være lammende og musebesøk på natta trigget fram min frykt.

Jeg var på hytta, det var natt og jeg våknet av en krafselyd.  Jeg prøvde å lytte hvor lyden kom fra mens jeg lå i senga stiv av skrekk.  Jeg skjønte det var mus opp i søpla mi på kjøkkenet like ved og skjønte at her kunne jeg ikke være.

Jeg prøvde å legge en plan på hvordan jeg skulle komme meg ut av senga  . Skrekkbildene om en hel museflokk som angrep meg gjorde at jeg brukte lang tid før jeg kom meg ut av senga. 

Omsider fikk jeg tak i et kosteskaft som jeg fektet med for å skremme musa 🙂 🙂 🙂  Omsider tar jeg gulvet i ett sprang mens jeg nesten gikk i spagaten. I det jeg landet på gulvet så jeg halen til musa pile under senga og da var det kort prosess. Her kunne jeg ikke være. 

Å forsone seg med frykten

Neste dag dro jeg tilbake til hytta, ryddet unna det som fristet musa og bestemte meg for å forsone meg med frykten.  Jeg ville ikke la ei mus ha slik makt over meg. 

Forsoningen var å fortsette å gå barbeint, ha fokus på pusten og observerte hvilke tanker som kom opp.  Tankene omformulerte jeg til realistiske tanker og det var at musa ikke ville flyge opp beina mine å angripe meg. Jeg snudde frykten til nysgjerrighet på det lille redde vesenet. Redselen var helt borte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.