Vi kan ikke finne kjærlighet for den ligger i oss selv

Å bli kjent med egne behov,  trives i eget selskap og elske oss selv er selve grunnlaget for et godt liv om vi lever alene eller ønsker å utvikle ekte kjærlighet sammen med noen andre.

Egoistisk vil du kanskje tenke. …..Det er i så fall positiv egoisme som bidrrar til at vi blir i stand til å gi av vårt overskudd.  Det er da vi er i stand til å elske noen betingelsesløst og ekte.  Det er da vi lever i aksept med den andre og slipper han /henne  fri til å være seg selv og ikke slik vi ønsker han / hun skal være. Ekte kjærlighet konkurrerer ikke, fordømmer eller håner ikke.  Ekte kjærlighet inkluderer, tillater og tilgir både seg selv og andre. 

 Det er mange forhold som lever under den negative egoismen som «skal ha skal ha »  – » Hvis du gir meg noe skal du få noe tilbake»,  regler.  Det er nedbrytende mønster fordi det er bygd på frykt istedenfor ekte kjærlighet.  Frykten for å miste,  kontroll,  sjalusi,  hersketeknikker som til slutt dreper forholdet. 

Hva om vi heller lærer å elske oss selv, tar tilbake kraften og visdommen vi alle er i besittelse av ?

Wenche J Hoem

Parforhold blir fremdeles mer verdsatt i forhold til de som er alene, dette på tross av høye skilsmissetall. Undersøkelser viser at ca 50 % av ekteskap er i praksis samboerskap. De deler regninger, oppgaver, vaner, fasade og felles utbytte. «Når du gjør noe for meg gjør jeg noe for deg». Jeg har de siste tiårene vært nysgjerrig på hva som gjør at noen har utviklet ekte kjærlighet, respekt og toleranse som strålers ut i både i ord og handling. De har sine egne meninger, står i sin egen kraft og har ivaretatt sitt personlige uttrykk. Jeg har skjønt at det hører til sjeldenhetene. Noen holder sammen på grunn av barn, avhengighet, økonomi, fasade og redsel for å være alene. Når det gjelder ensomhet så er det ingenting som er mer ensomt enn å være i «feil» forhold. Jeg har vært alene i flere tiår, noe fordi livet mitt har hatt de utfordringene det har hatt og noe på grunn av en ubevisst frykt bunnet i dårlige erfaringer.

Jeg verdsatte heller ikke meg selv, satte grenser +++ og tiltrakk meg de som ga gjensvar på det jeg sendte ut. Har vi ikke selvrespekten på plass får vi heller ikke den respekten vi fortjener fra andre. Mange parforhold går på tomgang og etterhvert er konflikten uunngåelig.  

Det brukes ubevisste strategier (kontroll dramaer) for å få kraft og energi fra den andre. Kontroll dramaer spilles av for de som føler seg lite på strøm eller energi.  Det er en måte å manipulere og stjele energi fra andre.  De positive følelsene kommer på bekostning av den andre personen, som igjen fører til ubalanse og drama i forholdet. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.