Parforhold mer verdifullt ?

Parforhold blir fremdeles mer verdsatt enn de som er alene. Dette på tross av høye skilsmissetall og undersøkelser som viser at ca 50 % av ekteskap i praksis er samboerskap. De deler regninger, oppgaver, vaner, fasade og felles utbytte, «Når du gjør noe for meg gjør jeg noe for deg». Jeg har de siste tiårene observert og vært nysgjerrig på hva som gjør at noen har utviklet ekte kjærlighet, respekt, toleranse for hverandre. De har sine egne meninger, står i sin egen kraft og har ivaretatt sitt personlige uttrykk. Jeg har skjønt at det hører til sjeldenhetene men det må jo være fantastisk for de som får det til. barn fortjener lykkelige foreldre.

Mange par holder sammen på grunn av barn, avhengighet, økonomi, fasade og redsel for å være alene. Når det gjelder ensomhet så er det ingenting som er mer ensomt enn å være i «feil» forhold. Jeg har vært alene i flere tiår, noe fordi livet mitt har hatt de utfordringene det har og noe på grunn av en ubevisst frykt bunnet i dårlige erfaringer. Jeg verdsatte ikke meg selv, satte ikke grenser +++ og tiltrakk meg de som ga gjensvar på det jeg sendte ut. Har vi ikke selvrespekten på plass blir vi ikke respektert av andre heller så jeg forsto jeg hadde en jobb å gjøre. Den jobben er gjort så nå er det bare å vente på at den rette dukker opp.

Mange parforhold går på tomgang og etterhvert er konflikten uunngåelig.  Det brukes ubevisste strategier som kontroll dramaer for å få kraft og energi fra den andre.  Kontroll drama spilles av for de som føler seg lite på strøm eller energi.   Det er en måte å manipulere og stjele energi fra andre.  De positive følelsene kommer på bekostning av den andre personen, som igjen fører til ubalanse og drama i forholdet. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.