Helse

Parforhold mer verdifullt ?

Parforhold blir fremdeles mer verdsatt enn de som er alene. Dette på tross av høye skilsmissetall.

Undersøkelser viser at ca 50 % av ekteskap er i praksis samboerskap. De deler regninger, oppgaver, vaner, fasade og felles utbytte, «Når du gjør noe for meg gjør jeg noe for deg».

Selvmord

Jeg har de siste tiårene observert og vært nysgjerrig på hva som gjør at noen har utviklet ekte kjærlighet, respekt, toleranse som stråler det ut i både i ord og handling. De har sine egne meninger, står i sin egen kraft og har ivaretatt sitt personlige uttrykk. Jeg har skjønt at det hører til sjeldenhetene.

Mange par holder sammen på grunn av barn, avhengighet, økonomi, fasade og redsel for å være alene. Men ingenting er så ensomt som å være i «feil» forhold.

Meg selv

Jeg har vært alene i flere tiår, noe fordi livet mitt har hatt de utfordringene det har og noe på grunn av en ubevisst frykt bunnet i dårlige erfaringer. Jeg verdsatte ikke meg selv, satte ikke grenser +++ og tiltrakk meg de som ga gjensvar på det jeg sendte ut. Har vi ikke selvrespekten på plass blir vi naturlig nok ikke respektert av andre.

Mange parforhold går på tomgang og etterhvert er konflikten uunngåelig.  Det brukes ubevisste strategier (kontrolldramaer) for å få kraft og energi fra den andre. 

Kontroll drama spilles av for de som føler seg lite på strøm eller energi.   Det er en måte å manipulere og stjele energi fra andre.  De positive følelsene kommer på bekostning av den andre personen, som igjen fører til ubalanse og drama i forholdet. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.