Helse

Er du alene du da ?

Det viktigste forholdet vi har er forholdet vi har til oss selv.  

 

Mennesker som er alene blir ofte omtalt som gamle, stakkarslige og ensomme.  

 

"De andre", såkalt vellykkede  som er i parforhold må endelig huske på oss stakkarslige og ensomme menneskene.  Siden jula er like rundt hjørnet begynner vel maset igjen.  Det stilnet etterhvert etter coronastarten og takk for det. Flere av de såkalte "vellykkede" fikk vel andre ting å tenke på.   Jeg har gjennomskuet dette for flere tiår tilbake og priser meg lykkelig for at jeg står i egen kraft og trives i mitt eget selskap.  Jeg trenger ikke andre for å speile meg selv i de vellykkedes svære.

 

Men det er allikevel  provoserende å høre den stakkarsliggjøringen fra mennesker som har et avhengighetsmønster til  familie,  ektefelle,  barn  eller andre.  Mennesker som aldri har gjort noe på egen hånd og som alltid må henvise til noen andre enn seg selv.   

 

Å synes synd på folk er en hersketeknikk og har ingenting med å bry seg på ordentlig. Det er kun en hersketeknikk for å sette grupper opp mot hverandre,  bygd på frykt.

 

Å satse på seg selv 


Å bli kjent med egne behov,  trives i eget selskap og elske seg selv er  noe vi først og fremst bør gjøre for vår egen del.  Det er selve grunnlaget for et godt liv om det er i alenehet eller sammen med et annet mennesker.   Det gjør at vi lærer å kjenne våre egne behov  og oss selv på et dypere plan og kan gi av vårt overskudd. Det blir  enklere å tiltrekkes  mennesker som  gir og tar i mot næring til  gjensidig vekst og utvikling.  

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.