India
Helse

Tannkrem laget av kokosolje

Kokosolje er antibakteriell og har vist seg å være svært effektiv når det gjelder å drepe de skadelige bakteriene i munnen.

Skyller du kokosolje rundt i munnen etter at du har pusset tennene, vil det gi deg den samme effekten som ”vanlig” munnskyll – med unntak av selen.

Det flotte med kokosolje er at det ikke er noen skadelige kjemikalier i den, og siden den er sunn å spise, vil det faktisk være bra for deg om du tilfeldigvis svelger litt. Hunden din kan bruke den. Kokosolje er ikke bare til mennesker; den er utrolig bra for hunder også. Kokosolje er like effektivt og trygt for deres tenner og helse som den er for oss.

Vanlig tannkrem

En av de største ulempene med tradisjonelle tannkremer er de skadelige kjemikaliene de inneholder. De burde sette en advarsel på etiketten om at giftinformasjonen må ringes hvis du svelger tannkremen. En vanlig ingrediens i tannpasta er en såpe som kalles natriumlaurylsulfat. SLS anvendes som et skum middel fordi det gir folk illusjonen av at tannpastaen renser tennene.

Oppskriften

I tillegg til alle de helsemessige fordelene, er tannkremen lett å lage. Alt du trenger er en tom krukke og noen få ingredienser. Du kan bruke smakløs kokosolje hvis du ikke liker smaken av kokosolje da. Oppbevares i lufttett beholder.

4 spiseskjeer kokosolje blandes med I teskje natron som hjelper til med bleking og et slipemiddel for å rengjøre tennene. Bland inn  20 dråper peppermynte olje som vil gi tannkremen din den smaken du ønsker.

Ikke vann på tannbørsten, ikke spytt underveis, ta vann i munnen til sist og skyll rundt så lenge du føler før du spytter ;)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.