Bars

Vårt ubevisste sinn

De første 5 – 6 leveårene er menneskets hjernebølger stort sett på delta frekvens,  en dyp og langsom transe. I den tilstanden absorberes all informasjon barnet sanser. Det som blir spilt inn blir en del av egoets selvbilde.

Hva blir liggende i underbevisstheten ?

I løpet av en dag har vi ca 60 – 70000 tanker. Tankene skaper følelser som igjen skaper valg, valg skaper handlinger som igjen gir oss erfaringer.  Når handlingene blir gjentatt mange nok ganger setter det seg spor i kroppen.  

De mektigste programmene er de som ble registrert de første 5 – 6 leveårene. Har vi blitt fortalt at vi  ikke duger blir det en sannhet som vi etterhvert søker bekreftelser for. Ordene har hver sin vibrasjon og påvirkningskraft og det er ikke noe analytisk eller logisk sinn i barnet som sier   «Det tror jeg ikke noe på «  eller  » Det er jeg ikke enig i «.

De innspilte programmene blir liggende i underbevissheten og det er jo greit hvis informasjonen har vært oppbyggende som » Dette klarer du fint og/eller du er god nok som du er». Har informasjonen vært negativ, krenkende og gitt med sterke følelser kan de få en helt annen betydning for barnet. Programmene blir spilt inn fra foreldre, søsken, lokalsamfunn og blir styrende for hvilke tanker vi har om oss selv og andre videre i livet.

De aller fleste kjenner vel til den indre kritiker som sier : «Jeg er ikke god nok eller nå var jeg dum. »  De kan eventuelt endres  til » Jeg er god nok akkurat som jeg og så lenge jeg gjør så godt jeg ka får det være bra «.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.