Helse

Vårt ubevisste sinn

Er det på tide å bli bevisst på tankene som motarbeider deg og som er blitt en gammel vane ?  

 

Tanker om at du ikke duger eller at du er for mye.

 

 

Menneskets hjernebølger er stort sett på delta frekvens,  en dyp og langsom transe de første 5 - 6 leveårene.  Dette pågår hele døgnet og det som "spilles inn"  lagres i det ubevisste sinn.


I den tilstanden absorberes all informasjon barnet sanser og blir en del av egoets selvbilde.  De innspilte programmene blir liggende i underbevissheten og det er jo greit hvis informasjonen har vært oppbyggende og positiv.  -  Har informasjonen vært negativ, krenkende, og gitt med sterke følelser får de en helt annen betydning for barnet videre i livet.


Programmene blir spilt inn fra foreldre, søsken, lokalsamfunn blir styrende for hvilke tanker vi har om oss selv og andre.  De mektigste programmene er de som ble registrert først.  Det er ikke noe analytisk eller logisk sinn som sier   "Det tror jeg ikke på " eller  " Det er jeg ikke enig i ". 


Erfaringene vi gjør senere er ut i fra det som er blitt spilt inn de første årene. Har vi gjentatte gang blitt fortalt at vi  ikke duger, dette forstår ikke du er det  vi vil tro på. 


Ca 90 % av våre handlinger er fra det ubevisste sinn. Vi har ca 60 - 70000 tanker i løpet av en dag.  Tankene skaper følelser, følelser skaper valg, valg skaper handlinger som igjen gir oss erfaringer.


Når handlingene blir gjentatt mange nok gang setter det seg som spor  i kroppen.  Ordene har hver sin vibrasjon og påvirkningskraft, og vi har en tendens til å tro på disse programmene helt til de blir deaktivert.


Den indre kritiker


De aller fleste kjenner vel til den indre kritiker som sier :"Jeg er ikke god nok eller nå var jeg dum. "  De kan eventuelt endres  til " Jeg er god nok akkurat som jeg og så lenge jeg gjør så godt jeg kan er det  godt nok".Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.