Helse

Kroppen husker

Kroppen har sitt eget språk og husker alt vi har opplevd.  Det vi ikke maktet å ta til oss eller bearbeide undertrykkes i det ubevisste.  Det kan være både positive og negative følelser som undertrykkes.

Du lo og hadde det morsomt og plutselig blir du bedt om å være stille. Du kvakk til holdt pusten og latteren stoppet. Musklene strammet seg og ubevisst ble det å le noe som ble skamfullt.

Stresset eller minnene setter seg på ulike steder i kroppen og på en metaforisk måte er det som om kroppen har mange lukkede rom med historier,  følelser, latter, gråt, sorg og  glede.  Muskel spenningene utgjør den fysiske, lukkede døren med spenninger  som legger seg lag på lag.  Det igjen fører til kroniske smerter, betennelser utbrenthet og sykdom.

Mange mennesker går rundt med muskelspenninger som de ikke er klar over. De har mistet kontakten med kroppen og lever fra halsen og opp. Det har vært for smertefullt å være i kroppen.

Hva gjør muskelspenninger med deg

Begrenser din fysiske bevegelse – Begrenser pust og blodsirkulasjon –  Gir deg fysiske smerter  – Hindrer den spontane evnen til å oppleve og uttrykke følelser, kreativitet, ressurser og kraft –  Begrenser dine opplevelser.

Når en ønsker endring kan det være på tide å gi slipp på det som ble holdt tilbake. La følelser og minner få slippe til, for slik kan også spenninger gi slipp.

Kroppen gir oss mange signaler før det ender ut i sykdom eller utbrenthet.

Dessverre ønsker vi ikke ta de signalene på alvor. Det kan være lett å døyve signalene med forstyrrelser for å fortsette å skyve følelsene unna og følelsen har en forbindelse med spenningen som sitter i kroppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.