Mine grunnutdanninger er gjennom Helse og utdanning.

Jeg var ferdig Hjelpepleier som 18 åring og hadde før det lagt bak meg 4 år som assistent.

Elev ved Adamstuen sykehjem

Jeg jobbet med alt fra fødsel til død og den beste jobben hadde jeg på fødeavdelingen. Jeg slutten i den jobben da jeg fikk egne barn for jeg ville være hjemme. Ønsket ikke binde meg til 100 % stilling så lenge barna var små.

Etter mange år med små stillinger og stadig på jakt etter ekstravakter møtte jeg den først veggen. Andre livsutfordringer kom og nakkeskaden ble slutten på jobb som Hjelpepleier. Det ble sykemeldinger med hjemmehjelp og paragin forte. Nav ville ha meg på skolebenken og selv om jeg sa nei flere gang. Kroppen trengte noe helt annet enn mer prestering men jeg var lydig og gikk på med krum hals og sammenbitte tenner. Mitt NEI var ikke så strekt den gangen.

Fullførte Barnehagelærer med spesialutdanning i barnevern og Spesialpedagogikk og i 2000 begynte jeg som Spesialpedagog i Osloskolen. I 2006 møtte jeg den tykkeste murveggen ever og da hadde jeg intet annet valg enn å gi etter. Jeg ga så mye etter at jeg måtte velte meg ut av godstolen for å få bakkekontakt. Det ble mange år i stabilt sideleie. Jeg ville forstå meg selv og bli uavhengig av det som hele tiden pustet meg i nakken. Krav ble opplevd som pusteproblemer, eksem og andre kroppslige symptomer. Men ingen skal si at jeg ikke har prøvd.

Jeg ville forstå meg selv og når jeg hadde forstått hvordan tankene fungerte ble jeg opptatt av de kroppslige plagene jeg hadde hatt siden barneskolen. Plagene som hadde blitt til kroniske problem med avhengighet til kiropraktorer og andre. Jeg tok et helgekurs i Rosenmetoden, ble så nysgjerrig at jeg fortsatte på flere kurs og over flere år. Bakgrunnen til at jeg ble nysgjerrig på Rosenmetoden var behandlingen Styggen på ryggen jeg hadde hatt noen år tidligere. Den ene behandlingen var skjellsettende og det har jeg også for noen av de som har vært på benken hos meg.

Etterhvert som min egen prosess ble det traume, hypnose og mange andre kurs. Først ville jeg hjelpe meg selv og så ville jeg forstå kunnskapen bak. Nå kan jeg hjelpe andre med det som ble hjelp for meg selv og det er så tilfredstillende.

Den viktigste læringen har vært det jeg har gått gjennom selv og i dag føler jeg en takknemlighet over hvor rikt livet mitt har vært, selv om det har vært mye vondt. Siden 2015 har jeg bygd min egen hjemmeside via wp skolen og det har også vært både spennende og lærerikt. Jeg er stadig i utvikling og læring om meg selv, helse, kosten og gjør alt for å holde meg frisk på naturlige måter. Jeg er min egen beste venn og lar ingen andre ta valg for meg lenger.