Et lukket hjerte

Barns naturlighet

Som barn er vi mennesker naturlige, fri og uhemmet og fukkt tilstede i kroppene våre. Vi er kjærlighetsfulle og tilstede i øyeblikket og spontaniteten og gleden skiller ikke på personer, den bare ER.

Små barns naturlighet er å reagere med følelser og ikke med hjernehalvdelen som innehar logikk. Vår oppdragelse tar barnet bort fra den tilstanden og inn i handlinger som er målrettet. – Ut av kroppen og inn i hodet. Forventninger om at barnet må være flink, mestre og konkurrere tar mere plass og barnet mister kontakt med hjertet og følelsene sine.

Hjerte

Hjertet

Hjertet har sin helt egen intelligens og barn er naturlig knyttet til hjertet sitt. Mister de den naturlige kontakten med kjærligheten, intuisjonen og gleden, blir avstanden for stor mellom hode og kropp blir vi syke, stresset og ufrie. Vi blir på vakt og redd for å gjøre «feil » og bygger fasader for å beskytte oss. Lydigheten med å leve opp til andres forventninger gjør at vi slutter å lytte til oss selv og vår egen sannhet. Vi tror de andre sitter med fasiten eller løsningen men det gjør de ikke. Den sitter du med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.